Ο Ιταλός οινοποιός Pierluigi Lugano ξέμεινε από χώρο στο κελάρι του στην... ξηρά και
είπε να εκμεταλλευτεί την απεραντοσύνη του βυθού της Μεσογείου, αποθηκεύοντας
το κρασί του κάτω από την
επιφάνεια της θάλασσας. Μάλιστα καλά διαβάσατε όσο κι
αν σας φαίνεται παράξενο κάτι τέτοιο. Ο Pierluigi διατηρεί το κρασί «Abissi» (το όνομα
σημαίνει «στην άβυσσο») στον βυθό, μέσα σε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλ-
υβα (για να μη σκουριάζουν) 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, στις ακτές της πόλης
Chiavari, στη βόρειο-δυτική Λιγουρία.
είπε να εκμεταλλευτεί την απεραντοσύνη του βυθού της Μεσογείου, αποθηκεύοντας
το κρασί του κάτω από την
επιφάνεια της θάλασσας. Μάλιστα καλά διαβάσατε όσο κι
αν σας φαίνεται παράξενο κάτι τέτοιο. Ο Pierluigi διατηρεί το κρασί «Abissi» (το όνομα
σημαίνει «στην άβυσσο») στον βυθό, μέσα σε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλ-
υβα (για να μη σκουριάζουν) 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, στις ακτές της πόλης
Chiavari, στη βόρειο-δυτική Λιγουρία.
Ο ίδιος υποστηρίζει μάλιστα ότι ο πυθμένα της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες
για τη διατήρηση του αφρώδους οίνου, που παράγεται από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως
τα Vermentino και Bianchetta. «Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω
κρασί.
Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμι-
κρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώ-
δη κατάσταση», αναφέρει ο 65χρονος οινοποιός που δεν διστάζει να κάνει αρκετές βουτιές για
να προμηθευτεί το κρασάκι του.
κρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώ-
δη κατάσταση», αναφέρει ο 65χρονος οινοποιός που δεν διστάζει να κάνει αρκετές βουτιές για
να προμηθευτεί το κρασάκι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου