Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Καυτερό τσίλι στη διατροφή σας!




Το τσίλι αποτελεί ένα μπαχαρικό, το οποίο παρασκευάζεται από τον καρπό ορισμένων ποικιλιών πιπεριάς...

Στα ωφέλιμα συστατικά του τσίλι συγκαταλέγονται τα καροτενοειδή και τα φλαβονοειδή.

Το τσίλι, υπόσχεται να σας ανακουφίση τον ερεθισμένο σας λαιμό. Προτείνονται γαργάρες με νερό στο οποίο θα έχετε προσθέσει και μια πρέζα τσίλι (επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα).

Όπως κάθε τροφή που καίει, έτσι και το τσίλι προκαλεί εκκρίσεις στη μύτη και στο λαιμό, με αποτέλεσμα την ταχύτερη αποβολή ιών και μικροβίων. Επιπροσθέτως, διαθέτει εφιδρωτικές ιδιότητες και επομένως θεωρείται πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για τον υψηλό πυρετό.

Η καψαϊκίνη, μια ουσία που περιέχεται στο τσίλι, ενδέχεται να συρρικνώνει τους όγκους του προστάτη. Έρευνες εκτιμούν πως το τσίλι ίσως αποδειχθεί πολύτιμο στην πρόληψη της επανεμφάνισης καρκίνου σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου του προστάτη, ενώ πιθανότατα βοηθά στην αντιμετώπιση του παγκρεατικού καρκίνου.

Στην αγορά, το τσίλι θα το βρείτε σε νωπή ή αποξηραμένη μορφή, σε σκόνη(ως μπαχαρικό), σε δισκία ή σε αλοιφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου