Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Αυτός είναι ο αρχηγός σπείρας που ρήμαζε αυτοκίνητα!


Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εντολή εισαγγελέα, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 38χρονου αρχηγικού μέλους σπείρας που έκανε απάτες και κλοπές αυτοκινήτων και ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, μαζί με ακόμη τρεις συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και μέσω ιστοσελίδας που καταχωρούνται αγοραπωλησίες οχημάτων, εντόπιζαν άτομα που διέθεταν αυτοκίνητα ή δίκυκλα προς πώληση και αφού κανόνιζαν συνάντηση μαζί τους, τους έδιναν πλαστές ή κλεμμένες επιταγές και έπαιρναν τα οχήματά τους.

Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν κατά τις απογευματινές ώρες, όταν οι τράπεζες ήταν κλειστές και τα θύματα δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν την γνησιότητα των επιταγών που παραλάμβαναν.

Δεκάδες θύματα

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι με την παραπάνω μέθοδο έχουν εξαπατήσει και έχουν αποσπάσει τα οχήματα από δεκαεπτά άτομα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: ΧΡΙΣΤΑΚΟ Αμβρόσιο του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, που γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα.





Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, "αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις".

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8295533 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου