Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η μαγευτική πόλη που μοιάζει με οφθαλμαπάτη: Ένας παράδεισος στη μέση του πουθενά!

Ένα μαγικό τοπίο που μοιάζει με οφθαλμαπάτη έχει δημιουργηθεί σε μια περιοχή που έχει ένα από τα πιο ξηρά κλίματα στον κόσμο.
Η μαγευτική πόλη Huacachina είναι γεμάτη από φοίνικες και βρίσκεται στην άγονη έρημο Atacama του Περού. Η λιμνοθάλασσα μάλιστα που υπάρχει στην πόλη φημολογείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Οι 96 κάτοικοι με τις τοπικές τους επιχειρήσεις επιβιώνουν από τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη η οποία είναι κυκλωμένη από αμμόλοφους.
Η λίμνη σχηματίζεται φυσικά, αλλά υπάρχει κι ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο μια νεαρή πριγκίπισσα λουζόταν όταν εμφανίστηκε ένας κυνηγός και τράπηκε σε φυγή. Όταν έφυγε το νερό που χρησιμοποίησε μετατράπηκε σε λίμνη ενώ ο μανδύας που φορούσε, άγγιζε το έδαφος και με την κίνησή του δημιούργησε τους αμμόλοφους που την προστάτεψαν από τον κυνηγό.
Η λίμνη προσελκύει τουρίστες από όλο το Περού κυρίως λόγω των ιαματικών της νερών, ενώ μαγεύει το ηλιοβασίλεμα στην πόλη ειδικά όταν το κοιτάζει κανείς από τους αμμόλοφους. Στη Huacachina εντυπωσιάζουν τα αξιοθέατα, τα ρουστίκ ξενοδοχεία, τα γραφικά καταστήματα όπως και η πλούσια βιβλιοθήκη που υπάρχει.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου