Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΡΧΙΚΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ. ΑΝΤ “ΑΥΤΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!

[


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΩΛ ΝΙΚΛΕΝ, ΕΝΑΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC



Ο ΝΙΚΛΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ..

ΑΥΤΗ..

ΚΑΙ ΑΥΤΗ..


Πιθανώς να σκέφτεστε μέσα σας ότι ο Νίκλεν κάνει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Ταξιδεύει παντού φωτογραφίζοντας όμορφα ζώα και υπέροχα τοπία. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Νίκλεν στα ταξίδια του, έχει θέσει την ζωή του πολλές φορές σε κίνδυνο. Μια από αυτές τις φορές θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια.



Ο ΠΩΛ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΚΟ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΠΩΛ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ ΦΩΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΒΟΥΤΗΞΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗ.
ΟΛΑ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΚΙΑ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.



Οι φώκιες λεοπαρδάλεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3,3 μέτρα μήκος ενώ ζυγίζουν έως και 272 κιλά. Έχουν πολύ λεπτά σώματα και το κεφάλι δείχνει δυσανάλογα μεγάλο. Το φαρδύ τους στόμα είναι οπλισμένο με μεγάλα δόντια, που έχουν το καθένα τρεις μύτες. Η εμφάνισή της είναι υπεύθυνη για τη φήμη της, γιατί επιδεικνύει εξαιρετική αγριότητα. Εάν δεν ενοχληθεί είναι απλώς επικίνδυνη μόνο για τους πιγκουίνους, τα ψάρια και τα καλαμάρια, με τα οποία τρέφεται.

Αν κάποιος όμως κάνει το λάθος να την ενοχλήσει…


Ο ΝΙΚΛΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ.

Η ΦΩΚΙΑ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΛΕΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ.

ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΜΑΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ! ΦΥΣΙΚΑ, Ο ΠΩΛ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ.

Η ΦΩΚΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΛΑΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ!

ΔΥΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ, ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ;

Αν άνθρωπος και φώκια λεοπάρδαλη μπορούν να φροντίσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, φανταστείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι. Αν το ήθελαν.

Ακούστε την ιστορία από τον ίδιο τον Πωλ Νίκλεν:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου